+31 (0)85 022 0104 info@proefschriften.nl

Atelier

 

Infographic samenvatting

Handig bij je verdediging, begrijpelijk voor de leek en tevens een creatieve uitnodiging voor je feest. Deze mooie samenvatting met infographics maakt je proefschrift helemaal af!

Gastenboek in proefschrift stijl

Een genaaid gebonden boek in jouw proefschrift stijl met blanko binnenwerk. De gasten bij jouw verdediging kunnen een mooi woordje achterlaten!

Vierkant proefschrift

De Nederlandse standaard is weliswaar 17 x 24 cm maar bij de meeste universiteiten is dit geen verplichting. Wil je opvallen? Bekijk deze prachtige vierkante boeken die we maakten. Tot wel 28 x 28 cm!

Harde kaft

Voor in je eigen boekenkast of gewoon een paar extra stevige exemplaren. Het omslag passen we aan om op de iets grotere hard kartonnen omslag te worden geplakt. Een echt chique boek!

Linnen band en stofomslag

Dat extra chique exemplaar voor op je eigen leestafel; in hard kartonnen band omplakt met linnen in kleur naar keuze en voorzien van een foliestempel. Daaromheen eventueel een stofomslag met jouw eigen ontwerp.

Afwijkend formaat

Wil je eruit springen? Neem een voorbeeld aan dit pachtige 14 x 21 cm met prachtig less-is-more ontwerp. Almond 500 grams omslag gecombineerd met Biotop binnenwerk. Een echt chique boek! Gewoon toegestaan binnen de meeste promotie reglementen. Op de laatste foto: 16 x 24 cm (i.p.v. 17 x 24 cm): net iets handzamer!

Tweeluik met sleeve

Een duo-promotie? Neem een voorbeeld aan dit pachtige tweeluik. Het ontwerp van beide boeken is volledig in lijn met elkaar en komt samen in deze op maat gemaakte sleeve. Een echte chique oplossing!

Groot formaat met uitslaanders

Een proefschrift met veel grote afbeeldingen? Dit prachtige architectoniche werk uit Leuven is op groot formaat en met meerdere prachtige uitslaanders. Een chique oplossing voor als je veel fotografisch materiaal in jouw boek wilt tonen.

Eén boek, twee versies

Schrijft jouw Universiteit een verplicht omslag voor maar wil je graag ook je eigen creatieve ideeën kwijt? Wij kunnen binnen dezelfde oplage ook enkele exemplaren maken met een ander omslag.

Lekenversie

Een verkorte versie van jouw proefschrift om papier en geld te besparen of omdat voor jouw vrienden de samenvatting wel voldoende is. Meestal zo’n 8 tot 24 pagina’s, geheel in stijl van het hele proefschrift.

Cold foil

Bij de koud folie (cold foil) techniek wordt voor het bedrukken een folie op het drukvel aangebracht. Dit geeft een metallic, reflecterende uitstraling. Onbedrukt geeft dit de kleur van het folie maar bedrukken kan in elke gewenste kleur. Veel gebruikte folie kleuren zijn goud, brons en zilver. Het is ook mogelijk alleen bepaalde plaatsen in het ontwerp te foliën.

Ronde hoeken

Net even wat anders dan het standaard formaat en uitstraling. Met ronde hoeken krijgt je proefschrift een zeer vriendelijke uitstraling. Ook toepasbaar op uitnodiging of bedank kaart.

Binnenzijde omslag bedrukt

Voor een chique uitstraling van het in offset gedrukte omslag kan de binnenzijde ervan mee gedrukt worden in een (PMS) kleur welke bijvoorbeeld ook als steunkleur in het binnenwerk wordt gebruikt. De achterkant van de uitnodigingskaart krijgt deze kleur dan ook mee.

Groeipapier

Een zeer bijzonder special voor als je groene vingers hebt; een omslag van groeipapier. Na gebruik niet weggooien maar in de grond stoppen en er groeit een plantje uit. Verkrijgbaar met verschillende soorten zaadjes.

Omslag met doorkijk

Een toch al creatief omslag met daarachter een transparant met opdruk om jouw onderwerp extra kracht bij te zetten. Dit bijzondere boek combineert deze specials op unieke wijze terwijl de aanwezige stansvorm de kosten drukt.

Eigen illustratie

Op zoek naar een creatief en volledig gepersonaliseerd omslag? Laat je eigen illustratie maken. Vertel onze illustrator je gedachte en wensen, wij maken een zeer uniek omslag en bijpassende uitnodiging.

Soft touch laminaat

Voel wat je ziet! Onmogelijk in beeld te brengen maar dit prachtige ‘zeehonden boek’ is voorzien van soft touch laminaat waardoor look & feel prachtig overeenkomen.

Leescommissie exemplaar

Een eenvoudig en net A4 Z/W exemplaar van jouw scriptie ter goedkeuring voor de leescommissie. Eventueel een FC omslag of met ringband.

Proefschrift template 1

Lettertype Arial MT 10 pt, regelafstand 1,5. De hoofdstuk en alinea kopjes in lettertype Arial-Bold. Paginanummering (positie links-rechts) en headers bovenaan de pagina, beide Arial MT 8 pt.

Marges links en rechts 15 mm, onder en boven 25 mm. Titelpagina’s met HelveticaNeue-Bold 40 pt.

Proefschrift template 2

Lettertype MyriadPro-light 10 pt, regelafstand 1,5. De hoofdstuk en alinea kopjes in lettertype MyriadPro-Regular/light 14/10 pt. Paginanummering en headers, beide MyriadPro-light 9.

Marges links en rechts 25 mm, onder en boven 35/25 mm. Titelpagina’s met MyriadPro-Light 36 pt. en -Semibold 24 pt.

Proefschrift template 3

Lettertype Calibri 10 pt, regelafstand 1,5. De hoofdstuk en alinea kopjes in Calibri bold 12/10 pt. Paginanummering met Calibri 10 pt, headers met Calibri 10pt (op 60% zwart).

Marges links en rechts 22 mm, onder en boven 22/28 mm. Titelpagina’s met Calibri-Bold 41 pt. / 272 pt. / 14 pt. en Calibri 9 pt.

Genaaid binnenwerk

Bij een genaaid binnenwerk worden de print- of drukvellen gevouwen tot katernen (8 of 16 pag’s). De katernen worden individueel genaaid en daarna tot boekblok aan elkaar genaaid. Dit boekblok wordt vervolgens in het omslag gelijmd. De meest duurzame wijze van afwerken van jouw proefschrift!