+31 (0)318 545 047 info@proefschriften.nl

eBooks

Proefschriften die digitaal verschijnen vallen onder de noemer ePublishing, ook wel eBooks genoemd. eBooks zijn te bekijken op een eReader of tablet, waarvan de Apple iPad en Samsung Galaxy Tab de populairste zijn. De term eBooks is een verzamelnaam voor een aantal bestandsformaten en ontwikkelingen. Om het eenvoudig te houden beschrijven we de twee voornaamste, een PDF (interactief) en ePub bestand.

PDF (interactief)

Een PDF bestand is het meest bekende voorbeeld van een eBook. Een PDF bestand kan interactief gemaakt worden door het toevoegen van zogenaamde hyperlinks. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor de inhoudsopgave of een externe bronvermelding. Met een standaard PDF behoud je de paginaopmaak. Bovendien kan er op het scherm worden in- en uitgezoomd op de pagina. De pagina kan in principe elk formaat hebben en het beeld van de opmaak blijft dus behouden.

ePub

Een recentere ontwikkeling is het ePub bestand. Een ePub is dynamischer dan een PDF bestand. De grootte van het scherm bepaalt de blad- en zetspiegel. Dus ook op een smartphone (bijv. iPhone) een probleemloos te lezen document. Het lettertype- en grootte zijn hierbij aan te passen. De weergave van de publicatie kan naar wens worden ingesteld door de lezer. Een ander voordeel t.o.v. het standaard PDF bestand is dat de nieuwste versies audio en video kunnen bevatten.

De door ons gemaakte (interactieve) PDF en/of ePub kunt u, en andere geïnteresseerden aan wie u de gegevens verstrekt, downloaden vanaf onze website of vanaf uw eigen website met domeinnaam. Dit kan d.m.v. een QR-code of URL.

Bent u enthousiast geworden over deze nieuwe mogelijkheden en wilt u meer weten, neem dan contact op met ons team of vraag direct om meer informatie d.m.v. het offerteformulier.
eBooks bieden wij aan i.c.m. gedrukte exemplaren van uw proefschrift.