+31 (0)318 545 047 info@proefschriften.nl

Een drukklare PDF maken

U staat op het punt om van uw onderzoek en/of reeds gepubliceerde artikelen een volwaardig proefschrift bij ons te laten drukken. Vanwege de verscheidenheid aan opmaakprogrammatuur, heeft de grafische industrie besloten om met één output formaat te werken. Dit is het PDF formaat.

Het aardige van het PDF formaat is dat de oorspronkelijke kwaliteit van het formaat behouden blijft. Bovendien is het een gesloten formaat waarin alles zit wat noodzakelijk is om tot een zo betrouwbaar mogelijk druk- of printresultaat te komen.

De beste PDF writer
Er zijn verschillende PDF writers beschikbaar. Elke PDF writer kan gegevens anders interpreteren en pas bij het printen of drukken problemen geven. Wat u op het scherm ziet, kan wegvallen in drukwerk. Wij adviseren momenteel maar één PDF writer en dat is Adobe PDF (Adobe Acrobat X Pro). U kunt deze hier dowloaden. Dit is een gratis proefversie die u een maand kunt gebruiken.

Hoe nu verder?
Een PDF bestand is op vele manieren te maken. Belangrijk is dat alle lettertypen (fonts) ingesloten (embedded) zijn en dat resoluties van illustraties niet te laag worden. Met onderstaande uitleg wordt u op weg geholpen. Klik hiervoor op het programma dat u gebruikt. Mocht uw toepassing er niet tussen staan en/of u ondervindt andere problemen bij het genereren van het PDF bestand, dan kunt u contact ons opnemen.

Gebruikte programma
1. PDF vanuit Microsoft Word
2. PDF vanuit LaTeX
3. PDF vanuit Adobe InDesign CS5