+31 (0)85 022 0104 info@proefschriften.nl

Omslag specials

Spot UV lak

Super glimmende laklaag om delen van het omslag te accentueren. Bijvoorbeeld een onderdeel uit de afbeelding op het omslag of de titel. Combineert optimaal met een mat gelamineerd omslag.

Spot UV lak opdikkend

Super glimmende en opdikkende laklaag om delen van het omslag te accentueren. Geeft met de opdeling ook reliëf aan het omslag. Bijvoorbeeld om een onderdeel uit een afbeelding op het omslag of de titel eruit te laten springen. Combineert optimaal met een mat gelamineerd omslag.

Preegstempel 2D

Reliëf stempel die een afbeelding, onderdelen daarvan of tekst uit het omslag laat komen. Bij een tweedimensionale preegstempel zijn alle onderdelen van de stempel even diep gestempeld. Kan ook andersom gestempeld worden; erin in plaats van eruit.

Preegstempel 3D

Reliëf stempel die een afbeelding, onderdelen daarvan of tekst uit het omslag laat komen. Bij een driedimensionale preegstempel is de  stempel niet overal even diep gestempeld. Daardoor is het effect nog groter dan bij een tweedimensionale stempel. Kan ook andersom gestempeld worden; erin in plaats van eruit.

Folie stempel

Benadruk de titel van je proefschrift of een logo of afbeelding op je omslag met een glimmende folie. Veel gebruikt in zilver- of goudkleurig maar ook verkrijgbaar in vele andere kleuren.

Kraftliner of Grijsboard

Deze lekkere ruwe papiersoorten maken jouw proefschrift tot een modern boek. Meestal toegepast in combinatie met een less-is-more ontwerp van het omslag. De uitnodiging komt ook op dit bijzondere papier.

Flappen aan het omslag

Twee flappen van zeven centimeter aan voor- en achterkant, voor uitnodiging en auteursinformatie. Mee gedrukt in offset om jouw proefschrift extra cachet te geven. Alleen in combinatie met genaaid binnenwerk.

Fluoriserende inkt

Een echte fluoriserende kleur op het omslag en de uitnodiging? In offset is het mogelijk met fluor inkt te drukken. In het voorbeeld op de foto’s wordt de fel groene kleur kracht bijgezet middels een UV spot. Andere kleuren zijn ook mogelijk.