+31 (0)85 022 0104 info@proefschriften.nl

Planning en procedure voor opmaak

Proces
U levert een Word document aan dat vrij is van auteurscorrecties. Dit houdt in dat het vrij moet zijn van grammaticale en/of typfouten, de definitieve versie dus. Indien er na het maken van de drukproef nog correcties moeten worden doorgevoerd of pagina’s moeten worden ingevoegd, zijn hier kosten aan verbonden.
U levert eventuele illustraties, grafieken, tabellen etc. die niet in Word zijn gemaakt, apart aan met hoge resolutie (300dpi) als TIFF, EPS of HighRes JPG. Samen met de vormgever kiest u uit één van onze lay-out stramienen of overlegt u een vrije lay-out tegen een nader te bepalen prijs.

Voor de vormgeving van de omslag geldt; U levert de illustratie en de tekst aan met een beschrijving en/of een schets van uw eigen idee of u geeft de vormgever vrij spel, wederom tegen een nader te bepalen prijs.

Planning
Hieronder ziet u de planning schematisch weergegeven. Het gehele traject van opmaken, drukken, afwerken en leveren neemt ongeveer 6 weken in beslag. In overleg is echter een aangepaste planning mogelijk!

Voor het opmaken van het document staat ongeveer 3 weken. In week 1 levert u uw document aan en kiest u samen met de vormgever voor een bepaalde lay-out. U krijgt enkele pagina’s van het eerste hoofdstuk als PDF bestand toegestuurd zodat u een goed beeld krijgt van de gekozen opmaak. Na uw goedkeuring zal de vormgever het gehele document omzetten waarna u wederom een PDF bestand ontvangt, ditmaal van het gehele document (week 2/3). U krijgt de gelegenheid om het bestand te controleren en eventueel te voorzien van aanpassingen. Deze aanpassingen mogen op papier (in het document dat u heeft uitgeprint), maar u mag de aanpassingen ook aanbrengen in het PDF bestand en deze digitaal versturen. Neemt u de tijd om goed te controleren!
Na uw goedkeuring maken wij een printproef van het binnenwerk én de omslag waar u wederom uw akkoord aan moet geven (week 4). In de weken 5 en 6 wordt uw proefschrift in de gewenste oplage gedrukt, afgewerkt en geleverd.
Nogmaals: In goed overleg is een aangepaste planning mogelijk.