Jouw proefschrift drukken: wat komt er allemaal bij kijken?

Eindelijk is het moment daar: jouw proefschrift is klaar om gedrukt te kunnen worden! Hierbij moeten er nog enkele belangrijke keuzes gemaakt worden voordat jij jouw harde werk en eindresultaat aan alle geïnteresseerden kan laten zien.

Een proefschrift laten drukken klinkt makkelijk, maar er komt nog best wat bij kijken. Zo moet je nagedacht hebben over de opmaak en afwerking ervan. Daarnaast zitten er ook kosten aan verbonden waar je rekening mee moet houden. In dit blog vertellen wij je wat er allemaal komt kijken bij het drukken van een proefschrift.

Wil je weten wat de kosten van een proefschrift laten drukken door Proefschriften.nl zijn?
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

De opmaak van jouw proefschrift

Een leuke, afrondende stap, tijdens het promoveren is het opmaken van de lay-out van jouw proefschrift. Een goede lay-out zorgt er niet alleen voor dat jouw proefschrift er aantrekkelijk uitziet, het zorgt ook voor een prettige leeservaring. Het is goed om vooral te letten op:

  • Het juiste formaat, vaak is dit 170 x 240 mm. Maak jij jouw proefschrift op in Word op A4? Dan verkleinen we deze met 81% naar 170 x 240 mm. Gebruik dan voor een goede leesbare tekst en lettergrootte van 12 punten, die wordt na het verkleinen (schalen) 9,7 punten.
  • Specifieke opmaakregels die gevolgd moeten worden vanuit de universiteit, zoals APA.
  • Het juiste lettertype, de lettergrootte en of je genoeg witruimtes hebt gebruikt.
  • Dat je het document regelmatig en goed opslaat zodat niks verloren gaat.

Daarnaast is het goed als je al nagedacht hebt over hoe de cover van jouw proefschrift eruit moet zien. Zowel de lay-out als de cover moet je namelijk klaar hebben voordat je jouw proefschrift laat drukken.

De opmaak van jouw proefschrift uitbesteden

Ben je wat minder creatief ingesteld? Dan kan je ervoor kiezen om de opmaak van de cover en de lay-out van jouw proefschrift uit te besteden. Dit kan je veel tijd besparen en zorgt ervoor dat jouw proefschrift er professioneel uitziet. Bij Proefschriften.nl kunnen wij zowel jouw binnenwerk als de omslag opmaken. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van jouw wensen en wat je precies uit handen wilt geven.

De afwerking van jouw proefschrift bepalen

De afwerking van jouw proefschrift bepaalt hoe deze eruit komt te zien na het drukken ervan. Zo zijn er verschillende papiersoorten, papierdiktes en bindwijzen mogelijk. We bespreken ze hieronder.

Papiersoorten en diktes

Wij adviseren om je proefschrift te laten printen op 115 Grams G-Print papier. Deze papiersoort zorgt ervoor dat jouw proefschrift er professioneel uitziet. De stevige papiersoort maakt teksten goed leesbaar en zorgt ervoor dat afbeeldingen goed tot hun recht komen. Mocht je een andere papiersoort wensen, bespreek het gerust met ons.

Bindwijzen

Voor de bindwijze van jouw proefschrift kan je verschillende keuzes maken. Zo kun je kiezen uit wel of niet gebrocheerd inbinden en tussen een gelijmde of genaaide rug.

  • Een gelijmde of genaaide rug: de mooiere optie tussen deze twee is een genaaide rug. Dit is wel een stukje duurder dan een gelijmde rug, maar je loopt minder risico dat pagina’s uit je proefschrift vallen.
  • Gebrocheerd inbinden: hierbij worden er bundels gemaakt van pagina’s zodat jouw proefschrift steviger in elkaar zit. Deze manier van inbinden is weliswaar mooier en duurzamer, maar ook een stuk duurder.

Bij Proefschriften.nl binden we jouw proefschrift volgens de perfect bind methode. Deze is supersterk, gaat jaren mee en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Hoe lever ik mijn proefschrift aan?

Wanneer het tijd is om jouw proefschrift te drukken is het belangrijk dat je deze op de juiste manier bij de drukker aanlevert. Lees altijd hun specificaties door en zorg dat jouw bestanden hieraan voldoen. Zo werken wij bij Proefschriften.nl uitsluitend met PDF-bestanden voor elk onderdeel. Dus niet alleen voor het binnenwerk, maar ook voor je omslag. Belangrijk is dat je de PDF bestanden aanlevert met afloop. Zo worden “witte kiertjes” aan de zijkant van de pagina voorkomen.

De kosten van een proefschrift drukken

Het belangrijkste wat jij waarschijnlijk wil weten zijn de kosten van een proefschrift drukken. Dit is afhankelijk van alle bovengenoemde opties, of je deze uit gaat besteden en de drukmethode, oplage en het kleurgebruik. Vraag dus gerust een offerte aan, dan rekenen wij het voor je uit!

Jouw proefschrift laten drukken door Proefschriften.nl

Wij helpen je graag met het maken van de meest fantastische versie van jouw proefschrift. Naast het drukken van jouw proefschrift is het mogelijk om bij ons zowel jouw binnenwerk als omslag op te laten maken door ons team van vormgevers. Samen bespreken we graag de mogelijkheden en jouw wensen. Neem contact met ons op of stel je vragen op onze website aan Magnificus.

Team Proefschriften.nl

Wil je weten wat de kosten van een proefschrift laten drukken door Proefschriften.nl zijn?

Vraag een vrijblijvende offerte aan!